RSIN: 857564195

KvK: 68724152

Zeeweg 105, 2224CC Katwijk aan Zee

NieuwsExterne projecten

24-07-18

"De Ziel van Duitse steden"

ArchiScienza steunt Noud de Vreeze met  zijn nieuwe boek.

Lees verder
28-01-18

Gedenkbank Huigpark

Weinig mensen weten dat het huidige Huigpark in het Singelpark in Leiden in de negentiende eeuw bekend stond als het Armenbolwerk. Van 1816 tot 1912 was daar de begraafplaats voor 45.000 mensen van de 'categorie 5 en 6', de laagste categorieën in de toenmalige klassenmaatschappij. De Stichting ‘het Kleine Leidse woonhuis’ i.s.m. de Vrienden van het Singelpark hebben het initiatief genomen om in het Huigpark een gedenkbank te plaatsen om deze vergeten historie te gedenken. Eenderde van het benodigde geld was al toegezegd, ArchiScienza voegt daar een eenderde aan toe. Nog eenderde te gaan.

Lees verder
28-01-18

www.louisvanteeffelen.nl

De website www.louisvanteeffelen.nl is afgelopen week in de lucht gegaan. De site, mogelijk gemaakt door ArchiScienza, vertelt het verhaal van Louis van Teeffelen, meubelontwerper in de wederopbouwperiode, en geeft een overzicht van zijn ontwerpen. Veel vintage sites verwijzen naar Louis van Teeffelen, maar verder was weinig bekend. De dochter van Louis, de kunsthistorica Mieke van Teeffelen, maakte en beheert de site.

Lees verder
14-08-17

Louis van Teeffelen

Louis van Teeffelen (1921-1972) is een Nederlands meubelontwerper wiens (nu vintage) meubels tegenwoordig veel in de belangstelling staan. Zijn dochter, de kunsthistorica Mieke van Teeffelen, streeft ernaar het leven en werk van Louis meer bekendheid te geven en zijn oeuvre te beschrijven, om zo de nalatenschap van zijn werk veilig te stellen. De stichting ArchiScienza ondersteunt dit streven door de website www.louisvanteeffelen.nl te financieren.

Lees verder
12-08-17

Vierkant in vierkant

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat "de Stijl" in Leiden werd opgericht. In september wordt in het Morssingelparkje in Leiden het beeld "vierkant in Vierkant" van Theo van Doesburg, oprichter van "de Stijl" geplaatst. De stichting ArchiScienza ondersteunt dit initiatief.

Lees verder
© 2017 Stichting ArchiScienza • ProclaimerPrivacyverklaring
Webontwikkeling: 2nd Chapter BV